« Kayak kundebehandling | Main | Om tekst og nettsidens innhold »

Comments

Musictonez

Slik får du gratis ringetoner på Musictonez


Du trenger ikke å havne i ringetonehaienes klamme grep om du vil ha innhold til mobilen din hos oss får du fri bruk for kr. 29.- i en perriode på 14 DAGER hos Musictonez


Musictonez tar ikke betalt som de innholdsleverandørene krever betalt for
De største innholdsleverandørene krever at du betiller et abonnement når du kjøper en ringetone. Dette opplyses det ikke veldig klart om i TV-reklamer.
Hos www.musictonez.net har du fri bruk i 14. dager for kr. 29.-

Kjøper du for eksempel en ringetone fra Jamba starter du en abonnementstjeneste som koster deg 50 kroner per uke.
Hos Celldorado er prisene enda høyere: 90 kroner per uke.

Når man vet at Musictonez og abonnementene løper til du sier dem opp. Dermed kan du fort ende opp med å plusse på mange hundre kroner på mobilregningen din dersom du ikke velger Musictonez.

Enkelte leverandører tar betalt per produkt. En ringetone kan koste deg så mye som 25 kroner. Til sammenligning koster en sang på ingenting hos Musictonez sine brukere. Da eier du sangen og kan bruke den som du vil.

Innhold til mobiltelefoner er en dyr affære. Du har kanskje sett TV-reklamer for snakkende skjeletter, syngende kaniner eller raffe bakgrunnsbilder, og tenkt at "det der vi jeg ha". Men visste du at prisen du må betaler er latterlig høy dersom du velger andre enn www.musictonez.net

Svært mange innholdsleverandører, og spesielt de som reklamerer på TV, selger nemlig ikke ett og ett produkt. I stedet starter du en abonnementstjeneste som kan koste deg flere hundre kroner i måneden.

Dette er i svært mange tilfeller en helt unødvendig utgift.

Har du en PC du kan koble mobilen til kan du i de fleste tilfeller få ringetoner, bakgrunnsbilder og annet helt fullstendig gratis.
Koble mobilen til PC-en

Du trenger å koble mobilen din til PC-en for å overføre bilder, ringetoner, programmer og annet du vil ha. Det er ikke noe hokuspokus å koble til og overføre. I prinsippet er det omtrent som å koble til en minnepinne og overføre filer.

Er du usikker på hvordan du går frem finner du steg-for-steg-forklaringer i denne guiden:
Slik overfører du filer til mobilen »
Slik får du gratis ringetoner
Ringetoner koster ikke all verden.
Ringetoner koster ikke all verden.

Om du er lei ringelydene som følger med telefonen din, er det en smal sak å skaffe seg nye. Har du for eksempel musikk du har kjøpt på PC-en din kan du gratis og helt lovlig bruke denne som ringetone på mobilen.

Den aller enkleste måten å bruke en av sangene på PC-en som ringetone, er rett og slett bare å kopiere musikkfilen med sangen inn på telefonen, og deretter velge å bruke den som ringetone. Men om du vil ha for eksempel bare refrenget i sangen, må du hente ut dette før du overfører til telefonen.

I så fall trenger du et lydredigeringsprogram. Et av de bedre alternativene for enkel og gratis redigering heter Audacity. Når du har installert programmet, er det bare å åpne musikkfilen, klippe vekk det du ikke vil ha med, og lagre som MP3. Deretter kopierer du enkelt og greit den nye filen til mobilen.

Nå trenger du bare å velge filen du overførte som ringetone. Dette gjør du under "profiler", "ringetoner" eller andre valg.
Hva med kopisperre?

Om du har lastet ned musikk med kopibeskyttelse (DRM) fra en musikkbutikk på nettet, er det i utgangspunktet ikke så enkelt å bruke den som ringetone.

Har du kjøpt musikk gjennom tjenester som Itunes eller MSN Music tidligere, er det sannsynlig at musikkfilene er kopibeskyttet.

For å redigere denne musikken må du først brenne den ut på en CD, og deretter kopiere musikken på CD-en inn på PC-en igjen. Resultatet blir musikkfiler uten kopibeskyttelse. Disse kan igjen redigeres eller lastes rett over på mobilen.

Om musikkfilene dine allerede er i MP3-format, slipper du å gjøre noe for å fjerne kopibeskyttelse.

Har du ikke sangen du vil bruke som ringetone kan det fortsatt være verdt det å kjøpe den. For rundt en tier får du hele sangen i en musikkbutikk på nettet, og da som regel uten kopibeskyttelse. Til sammenligning kan bare en del av samme sang koste deg 50 kroner hos en ringetoneleverandør.
Bakgrunnsbilder
Bakgrunnsbilder kan du få helt gratis.
Bakgrunnsbilder kan du få helt gratis.

Den aller enkleste metoden til å skaffe seg et bakgrunnsbilde til mobiltelefonen er selvsagt å ta bildet selv.

Om du ønsker å bruke andre bakgrunner er det lurt å gjøre et bildesøk, for eksempel på Google Bildesøk. Finner du et bilde du vil bruke kan du høyreklikke på det og lagre det på PC-en din. Deretter kan du overføre bildet fra PC-en til mobilen.

Er du en mer avansert bruker kan du ta et utsnitt av bildet. Dette krever at du har et bilderedigeringsprogram på PC-en din, som for eksempel Adobe Photoshop, Paintshop Pro eller tilsvarende.
Video

De fleste innholdsleverandører tar seg godt betalt for video til mobilen din. Men du kan enkelt slippe unna med å betale nøyaktig null kroner for å se video på din telefon.

De fleste nye mobiler egner seg i større eller mindre grad til å vise video. Som med musikk kan du overføre video fra PC-en din. Dette krever imidlertid at du konverterer videoen til et format som mobilen din kan lese.

Dette høres kanskje avansert ut, men det finnes helt gratis PC-programmer som gjør dette svært enkelt for deg. Med disse kan du ofte også klippe ut en snutt av videoen dersom du for eksempel vil bruke den som videoringetone.

Du kan overføre DVD-filmer, enten det er en hel film eller bare noen episoder av favorittserien, til mobilen, helt gratis og helt lovlig.

Lær deg hvordan du overfører video til mobilen »
Spill og programmer

Mange innholdsleverandører vil gjerne selge deg helt ubrukelig programmer som angivelig skal sjekke om partneren din er utro eller lure andre til å tro at du kan se gjennom klærne deres.

Dette må du som regel betale dyrt for å laste ned til mobilen. Da er det greit å få med seg at du faktisk kan få mobilprogrammer som er svært nyttige, og det helt gratis.

Det finnes mange nettsteder som lar deg laste ned mobilprogrammer. Det vi syns er aller best er Getjar.com. Her kan du søke blant tusenvis av programmer til mobiltelefonen din og laste dem ned enten til PC-en eller rett til mobilen uten at du må starte et dyrt abonnement.

Du kan for eksempel finne spill, MSN-programmer, ordbøker og andre nyttige programmer. Noen av disse er bare prøveversjoner, men da får du i alle fall muligheten til å teste programmet før du eventuelt bestemmer deg for å betale for det.

musictonez.net

The comments to this entry are closed.

Blog powered by Typepad
Member since 11/2005

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

180360720.no

AltNyttErFarlig